نماد سایت خرید و فروش فلزیاب افشار 09371414171

طلایاب

طلایاب

طلا چیست ؟

طلا یا زَر با نشان شیمیایی Au نام یک عنصر است. طلا فلزی نرم و چگال و شکل‌پذیر به رنگ زرد روشن و براق است که در مجاورت هوا و آب زنگ نمی‌زند و تیره نمی‌شود.

از نظر شیمیایی، طلا یکی از کم واکنش‌ترین عنصرهای جامد در شرایط استاندارد است.

پس می‌توان این فلز را به صورت خالص در طبیعت به صورت دانه‌ای یا تکه‌ای در میان سنگ‌ها، کانی‌های بلوری شده و مواد ته نشینی آبرفتی پیدا کرد. همچنین در میان کانی‌ها به صورت ترکیبی با دیگر عنصرها به ویژه تلوریم دیده شده اما فراوان نیست. نماد شیمیایی این عنصر، Au از نام لاتین آن aurum به معنی «درخشش سپیده دم» گرفته شده‌است.

دلیل ارزشمند بودن طلا :

ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربردپذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنش‌ناپذیری با دیگر عناصر است ویژگی‌هایی که در کمتر فلز دیگری دیده می‌شود.

همچنین این فلز این قابلیت را دارد که تا حد رشته‌های بسیار کوچکی درآید که این خاصیت در ساخت جواهرات کاربرد بسیار مهمی دارد.طلا از آغاز تاریخ مکتوب بشر همواره فلزی گران‌بها و محبوب بوده‌است که برای ضربسکه، ساخت جواهرات و کاربردهای هنری استفاده می‌شده‌است.

طلا و سابقه آن در ایران :

باستان شناسان عقیده دارند که در ایران طلا از هزاره ی سوم قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفته و از آن اشیاءِ زینتی درست می کرده اند.قسمتی ازاین اشیاء در حفریات باستان شناسی به دست آمده است.

در دوره هخــامنشیان برای اولین بار در جهان سکه طلا توسط داریــوش کبیر در ایــران ضرب گردید که به آن داریــک گفته میشود.در عصر ساسانیان نیز مصرف طـلا در ایــران فراوان بود.

براساس نوشته های مورخین سرشناسی نظیر ویل دورانت،گیرشمن ،شاردن ودیگران در ادوار مختلف تاریخی فعـالیتهای تولیدی وبـازرگانی مصنوعات طلا وجـواهـر وسنگــها ومــواد طــبیعی قیمتی رونق فـراوانی داشته است و طبقه اشراف و ثروتمندان جامعـه عموماً از وسـایل و اشیاءِ زینتی گرانبهائی که از طلا و جواهرات ساخته شده بود استفاده میکردند.

پادشاهان سلسله ساسانی نظـیر هرمز اول و خسرو دوم چنان بـه ساخت زیور آلات اشرافی و بویژه تاج وتخت پادشاهی توجه داشتند که حیرت مـورخین را برانگیختـه است.

تئوفیلاکتوس مورخ بیزانسی وثعالبی مورخ عرب در وصف تاج وتخت پادشاهان مذکور مـطالبی نگاشته اند و اعتراف کرده اند که طلا وجواهر سازان ایــرانی در عصر خود همواره شـهره آفــاق بـوده اند.

دستگاه طلایاب:

امروزه از دستگاههایی به نام فلزیاب ، گنج یاب و طلایاب برای پیدا کردن فلزات در عمق زمین استفاده میشود.

این دستگاهها دارای کاربردهایی همچون پیدا کردن معادن طبیعی فلزات ، رگه ها و تکه های طلا ،سنگ های معدنی فلزات ، گنج ها و دفینه های مدفون در زیر خاک و … استفاده میشود. تفاوت طلایاب با فلزیاب های معمول در این است که آنها علاوه بر تشخیص دادن وجود فلز در محوطه کاوش توانایی تشخیص با ارزش یا بی ارزش بودن فلز را دارا هستند و به بیان ساده توانایی این را دارند که مشخص کنند فلز یافت شده طلا است یا دیگر فلزات.

طلایاب های مناسب برای شرایط اقلیمی ایران :

همانطور که میدانید سیستم های مختلف کارکرد طلایاب وجود دارد و هرکدام دارای نقاط قوت مختص به خود هستند. در ایران از این دستگاهها برای کاوش و پیدا کردن دفینه ها و گنج استفاده میشود. در کورهای اروپایی به دلیل تفاوت های فرهنگی و همچنین نبود یک تاریخ غنی و باستانی عملا گنجی وجود ندارد.

آنها از دستگاههای فلزیاب برای مقاصد تفریحی و پیدا کردن سکه ها و اشیاء فلزی ریز در سطح خاک استفاده میکنند به همین دلیل بیشتر سیستم های مورد استفاده از سیستم VLF استفاده میکنند.

اکثر نواحی ایران دارای خاک معدنی بوده و این مواد معدنی موجود در خاک سبب ایجاد اختلال در کارکرد فلزیاب های VLF میشوند. همچنین به دلیل دفن شده گنجینه ها و دفینه ها در عمق های بالای ۳ متر در ایران عملا از دستگاههای VLF نمیتوان استفاده کرد و باید از دستگاههای با عمق نفوذ بیشتر همچون طلایاب های پالسی استفاده کرد که دارای عملکرد بسیار بهتری در آبهای شور ، زمین های معدنی و مرطوب و … هستند. پس دستگاههای طلایاب PI برای کاوش در ایران بسیار بهتر بوده و دارای راندمان بیشتری هستند.

کاربرد دستگاه طلایاب :

از دستگاههای فلزیاب در موارد زیر و بسیاری از زمینه های دیگر استفاده میشود:

خروج از نسخه موبایل